Отложиха за 13 май делото срещу биячите на Румен

rumen koichev

За 13 май бе отложено днес делото срещу биячите на 16-годишния ученик от Езикова гимназия „Иван Вазов“ Румен Койчев. Момчето бе пребито от фенове на Локомотив Пловдив на 3 януари тази година, пред заведение в кв. „Кючук Париж“. След побоя младият волейболист лежа няколко дни в болница с травми по главата и избит преден зъб.

С разпити на свидетели започна делото днес. Множество фенове и приятели на Румен Койчев дойдоха в съдебната зала. Част от тях бяха свидетели по делото срещу 19-годишните Васил Мицкулев, Георги Иванов, и Димитър Хорозов, 16-годишните Виктор Радин и Спас Радичев и 17-годишния Николай Петров. Шестимата са обвинени, че на 3 януари вечерта са нанесли жесток побой на Румен.

Според адвоката на Васил Мицкулев Димитър Антонов в случая е намесено и момиче. Юристът уточни, че става дума за сестрата на повереника му.

В началото на заседанието журналистите бяха изведени от залата, тъй като според защитниците на обвиняемите, част от тях са непълнолетни и поради това съдебният процес трябвало да се гледа при закрити врати. Впоследствие обаче съдебният състав допусна медиите в залата.

По искане на адвоката на Румен Красимир Елдъров, момчето бе конституирано като частен обвинител срещу шестимата си нападатели. Елдъров бе категоричен, че семейството на пострадалият тинейджър не иска обезщетение, а справедлива присъда.

Междувременно в съдебната зала обвиняемите си разменяха шеги и закачки, плезеха се, чуваха се и обидни реплики.

До късния следобед днес бяха разпитани само шестима свидетели, сред които и мъжът, извадил след инцидента езика на изпадналия в безсъзнание Румен. Някои от тях бяха от компанията на момчето и разказваха в залата за зверския побой, който му е бил нанесен от феновете.

Според едно от момичетата, присъствали в заведението, лицата на младежите, нападнали Румен, не са се виждали. Девойката обаче беше категорична, че всички са се изредили и многократно са ритали безпомощното момче, което паднало на земята в безсъзнание още след третия удар.

Разпитана бе и експертката, изготвила съдебно-психиатричната експертиза. Останалите свидетели бяха върнати за следващото заседание на 13 май.

Ако се докажат обвиненията срещу шестимата, тримата пълнолетни ученици могат да получат от 2 до 10 години затвор, а за непълнолетните – наказанието се редуцира на 1 до 3 години лишаване от свобода.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top