Отменят бедственото положение в Родопи утре

Отменят бедственото положение в Родопи

Бедственото положение в откъснатите седем села в Родопите ще бъде отменено утре, съобщи за БТА кметът на община Родопи Пламен Спасов. След поройните дъждове в четвъртък, Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово останаха без пътна връзка и нито пожарна, нито линейка може да стигне до тях.

Алтернативният път, който се заравнява, за да има достъп на автомобили до седемте села, още не е готов. Остават ни стотина метра, но искаме да стане както трябва, обясни Спасов. Трасето се насипва с чакъл.

Отцепено ще остане село Дедево, тъй като днес кметът Спасов нареди пътният участък Храбрино – Дедево да бъде затворен. „Пътят е много опасен в три участъка – вследствие на пороите е пропаднал и изяден под асфалта, станал е на хармоника. Бях го забранил за тежки автомобили, но сега го затворихме нацяло“, обясни Спасов. На мястото вече работят машини, но ремонтът ще стане бавно.

Продължава и работата на ВиК по отстраняване на аварията във водопровода, заради която много села в община Родопи останаха без питейна вода.

 В Асеновград водоподаването днес бе възстановено. Помпената станция на яз. „40-те извора“ бе наводнена вчера от поройния дъжд, паднал в района и водата на града край Чая беше спряна до отводняване на съоръженията.

Подобни статии

Top