Отмина опасността за Болярино - DC news

Отмина опасността за Болярино

Бедственото положение в Красново и Кръстевич остава в сила

Нормализира се обстановката в Пловдив, съобщи за DCNEWS говорителят на ОУ ПБЗН Георги Кунев. Отминава опасността от преливане на микроязовира край село Болярино, община Раковски. Снощи е разширен преливникът, взети са всички мерки за укрепване на язовирната стена. Водата се е оттекла, уточни Кунев.

Заради опасност от преливане на микроязовира снощи бяха евакуирани 50 души от квартала до реката. Те са били настанени в местното читалище и при техни близки в северната част на селото.  Повече за ситуацията от снощи вижте  тук.

Предстои да бъде разчистен от снега пътят между Лъки и Манастир. В Манастир все още няма електричество заради паднали далекопроводи и скъсани проводници. Ток няма също в Добралък и на места в Студенец. В останалата част от Пловдивска област електрозахранването е възстановено, уточниха от EVN.

Вече са прибрани всички закъсали автомобили от прохода Троян – Кърнаре. Пътят е затворен за цялата зима заради опасност от навявания. Направени са пясъчни диги, за да не пътуват автомобили  през прохода.

Разчистен е и пътят за хижа „Здравец“, където имаше паднали дървета. Блокираните там шофьори са успели да слязат в града, съобщи Георги Кунев.

 

Подобни статии

Top