Отново гласуват за нов шеф на Белодробна болница в Пловдив

Изборът на нов шеф на Белодробна болница в Пловдив ще се възобнови на общинската сесия тази седмица, съобщи кметът на града Иван Тотев. Припомняме, че на миналата сесия на ОбС точката не успя да събере достатъчно гласове, тъй като вота си дадоха 23-ма съветници, а за приемането са нужни поне 26 гласа.

Предложението на местната управа е на мястото на бившия началник д-р Веселин Давчев да бъде назначен д-р Генади Странджев.

Сградата на Белодробна болница ще продължи да действа като лечебно заведение, но като част от МБАЛ „Св. Пантелеймон, допълни градоначалникът. На този етап Белодробна болница не може да функционира отделно, тъй като дълговете, които е генерирала за общината до момента са в размер на над 1 млн. лева.

Основната цел на общината е да предостави по-добри условия за пациентите и лекарския екип. Кметът даде за пример модерната климатична инсталация и припомни, че досега климатици въобще не е имало и проветряването е ставало само чрез отваряне на прозорците.

Персоналът, който работи в момента в лечебното заведение, ще продължи да се грижи за пациентите и за сградата, увери кметът.

 

Подобни статии

Top