Отново наводнения след проливния дъжд в Асеновград (СНИМКИ)

Отново огромно количество дъжд и наводнения в Асеновград! Гаражи, приземни етажи и фоайета на стълбища в асеновградския квартал „Възраждане“ /в близост до Казармата и стария гробищен парк/ пак се напълниха с тиня, кал и канализационни води, сигнализираха граждани.

Районът се намира в ниската част на Асеновград и при всеки проливен дъжд водата влиза в голяма част от помещенията на жителите там.

Сред най-пострадалите от наводнението тази вечер са живеещите на улица „Цар Иван Асен II“ в града. Според хората причината е в непочистените дъждоприемни шахти. Ситуацията се усложнява допълнително от това, че когато улицата бе асфалтирана, новият пласт асфалт беше поставен върху стария. Така пътното платно стана по-високо, а височината на тротоара се намали и събиращата се вода прелива над него, коментираха пострадали от наводнението асеновградчани.

Няколко пъти за ситуацията са подавани сигнали в Община Асеновград. Последната жалба от жители на квартала е подадена през месец октомври 2014 г. И досега обаче, отговор няма.

В резултат на проливния дъжд бяха наводнени и по-високите части на Асеновград. Цели реки се образуваха и на няколко от кръговите кръстовища в града, което допълнително затрудни движението на автомобилите. А най-изобретателните шофьори избягаха от голямото количество вода на пътя, движейки се по тротоарите.

Стихията в Асеновград бе съпроводена и с мълнии. За кратко се изгуби също връзката с един от мобилните оператори.

Подобни статии

Top