Отново на училище!

uchenici

Първият школски звънец отново ще удари днес – на 15 септември. 3400 деца ще прекрачат за пръв път училищния праг в Пловдив.

Кой и къде ще открие учебната година в Пловдив и региона!

В 9:00часа  заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие учебната година в новоизграденото средно-специално училище в с. Маноле, област Пловдив, съобщиха от ведомството. На откриването ще присъства и кметът на община „Марица“, Димитър Иванов. Първата копка на училището бе направена на 30 септември миналата година и така бе даден старт на градежа, замразен преди 25 години. Училищната сграда е проектирана с 21 класни стаи, 6 учебни кабинета, 6 административни зали, лекарски и зъболекарски кабинет, както и библиотека. Върху 100 дка общинска земя ще бъде изградено опитно поле, топла връзка води от учебни корпус към спортната зала.

В 10.00 часа в Асеновград, в присъствието на кмета д-р Емил Караиванов ще бъде открита учебната година в ОУ „Никола Вапцаров“. Преди това асеновградският градоначалник ще удари първия звънце в 8:30 ч. в ОУ „Асен Златаров“ в село Боянци. Той ще пререже лентата и на разширението към училището.

В 10.30 часа  в Пловдив, кметът Иван Тотев ще присъства на откриването на новата учебна година в Езикова гимназия „Иван Вазов“.

Екипът на DCNEWS пожелава на всички ученици много успехи през новата учебна година!

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top