Отново творителница в ОУ „Елин Пелин“

OU Elin Pelin

Основно училище „Елин Пелин“ отваря отново творителница за децата тази вечер от 17.00 ч. Под мотото „Великденски помагачи“, учениците от училището ще помагат на децата от детските градини в район „Западен“ да измайсторят интересни предмети, свързани с пролетта и наближаващия празник Великден.

Батковците и каките от прогимназиалния курс са подготвили за малчуганите интерактивни уроци по оцветяване в т.н. „Багрилница”. В нея ще се учат децата на новите техники за декориране на великденски яйца и пролетни предмети, които служат за украса на дома или градината.

Очакването на пролетта пък ще бъде изпълнено с много забавни песни и танци, като сцена за изява на децата ще се превърнат класните стаи.

Според директора на училището Татяна Вангелова, творителницата има за цел всяко дете да получи възможност за изява в областта на изобразителното изкуство, спорта и музиката. Тя допълни, че децата ще изработят сами или с помощта на по-големите ученици рисунки, апликации, модели и друго, което ще може да получат за спомен.

Детският празник, в какъвто неминуемо ще се превърне творителницата, ще бъде посетен и от родителите на децата, които са в подготвителни групи в районните забавачки. Те ще се запознаят с възможностите на училището, преподавателския колектив и извънкласните дейности, защото само след няколко месеца именно техните деца ще бъдат тези, които за първи път ще прекрачат прага на училището.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top