Отново тежко пострадал във ВМЗ – Сопот

Закриват Спешното отделение в Асеновград

Работник от ВМЗ – Сопот пострада при трудова злополука. Служителят е настанен в Пловдивска болница и е с опасност за живота.

Злополуката е станала към края на работната смяна в понеделник в цех на ВМЗ, в който дългогодишният служител на оръжейницата А.М. работи като галванизатор цианови вани-регулировчик.

По предварителна информация при почистване на работното пространство той залита и пада в намираща се наблизо вана с основа. Химикалите са неутрализирани веднага, но част от тях остават по облеклото на служителя и впоследствие предизвикват изгаряния.

В момента на инцидента работникът не е носел защитни ботуши, които са задължителни за всеки галванотехник.

Сигнал за злополуката е подаден веднага към ръководството на предприятието, като на място пристигат изпълнителният директор Иван Гецов, както и бърза помощ и полиция. Съпругата на пострадалия е информирана за инцидента.

Пострадалият е бил контактен докато са го откарвали с линейка към Пловдив. Предстои да се изяснят обстоятелствата, при които възниква трудовата злополука.

Изпълнителният директор на ВМЗ е сезирал Инспекцията по труда – Пловдив. Сезирани са още прокуратурата, МВР-Карлово и Районно управление „Социално осигуряване“. В предприятието ще се сформира и комисия за разследване на трудовата злополука.

doxycycline 100mg benefits doxycycline hyclate used to treat what do i need a prescription to buy doxycycline doxycycline stada doxycycline acne duration
amoxil online no prescription purchase amoxil no prescription amoxicillin
buy prednisone 20 mg buy prednisone 20 mg buy prednisone

Подобни статии

Top