Отново „Час на класа“ в съда

sad_chas_na_klasa (57)

Поредният „Час на клас“а ще се проведе днес от 10 часа в зала №1 на Апелативния съд, съобщиха от институцията. Гости ще бъдат 40 ученици – седми до десети клас, от СОУ „Черноризец Храбър“. Ще ги води директорът на училището – Елена Кисьова.

Ръководството на Пловдивския апелативен съд продължава инициативата на тема „Съдът отблизо“. В края на миналия месец „Час на класа“ беше проведен с възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив.

Целта е учениците да се запознаят непосредствено с работата на магистратите. Под формата на ролеви игри, ще могат участват в „съдебен процес“ като съдии, прокурори и адвокати.  Ще им бъде показано как се прави разпознаване на лице, заподозряно в извършване на престъпление и правилата за конвоирането му до съдебната зала.

Специално внимание ще бъде отделено на престъпленията, свързани с придобиването и държането на наркотични вещества и предвидените в закона наказания. Гостите ще се запознаят и с особените правила за разглеждане на делата, при които подсъдими са непълнолетни лица.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top