Отново TheatAir през септември в Пловдив

За поредна година в Пловдив предстои да бъде открит фестивалният уличен театрален модул TheatAir 2015. Стартирал като част от Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“, TheatAir  стана неотменна част от празниците и фестивалните прояви, включени в рамките на Есенния салон на изкуствата. Програмата му днес ще бъде представена от  Виктор Бойчев, директор на Държавен куклен театър Пловдив.

TheatAir 2015 е посветен на вълшебството! Вълшебството в ежедневието ни, в изключителното и неповторимото, във видимото и скритото. Вълшебството, което превръща обикновените моменти в спомени и прави съществуването ни по-смислено и богато!

Модулът TheatAir е посветен на улични спектакли и пърформанси, създадени изцяло за открити пространства и отразяващи съвременното светоусещане на творците, представящи изкуството си в разнообразна среда и в пряк контакт с публиката.

Фестивалът тази година ще започне с премиерата на спектакъла „Децата на Хамелн” – интерактивно представление, в което публиката има активна роля и определя съдбата на героите при пресъздаването на немската легенда.

 

Подобни статии

Top