Отписват 17 деца от СОУ „Братя Миладинови“ заради буен ученик

Отписват деца от училище заради буен ученик

Родители на 17  четвъртокласници в пловдивското училище „Братя Миладинови“ не пуснаха днес децата си в класната стая, заради протест срещу буен съученик. До тези мерки се стигна след като ученикът Димитър Манзуров проби с шиш тъпанчето на 10-годишната Леа Славова.

Родителите настояват Митко да не посещава повече това училище, защото е много буен, непрекъснато създава проблеми и притеснява децата. Ако това не се случи те са категорични, че ще преместят децата си в други училища. Въпреки протеста днес момчето беше доведено в класната стая от баща му, който пък излезе от задния вход на училището.

В двора на училището беше и пострадалата Леа, която вече е добре, но не желае да посещава учебните часове заедно с Митко. Директорката на СОУ „Братя Миладинови“ Румяна Петрова обясни, че вече са предприели следните мерки – Митко ще премине на комбинирано обучение като 30 процента от учебните часове ще се провеждат индивидуално с момчето, а 70 процента с класа.

С него ще работи и психолог. Митко е осиновен и според г-жа Петрова проблемите му са вследствие на отпечатъка, оставен от институцията в която е пребивавал преди това. Той не може принудително да бъде преместен от училището, освен ако родителите му не пожелаят това. Досега детето е сменило 4 учебни заведения именно заради проблемното си държание.

Подобни статии

Top