Отпускат 155 000 лв. за ремонти в „Западен“

Вдигат заплатите на общинските служители

155 хиляди лева ще отпусне Община Пловдив на район „Западен“ за довършване на ремонта на улица „Лерин“ в отсечката от „Силистра“ до „Хаджи Димитър“. На предстоящата сесия на втори април кметът Иван Тотев ще внесе предложение и за отпускане на 70 хиляди лева за район „Централен”. Парите ще бъдат използвани за проектиране на разширението на детска градина „Каменица“.

Също така осигуряваме и допълнителни средства за Природонаучния музей в размер на 135 хиляди лева. Те ще бъдат използвани за конструктивно укрепване на сградата, защото при доставката на купола се оказа, че гредоредът не може да поеме тази тежест. Спряхме монтажа на 3Д купола като изчакваме да свършат дейностите по укрепване на сградата, обясни кметът Иван Тотев.

Кметът съобщи още, че предстои официално подписване на договора за 30-милиония заем. Според него реално ремонтът на първия обект бул. „Коматевско шосе” ще започне през месец август. В договора за реконструкцията на „Руски“ и „Коматевско шосе“, ще бъде заложено условие изпълнителят да ги поддържа 7 години след ремонта.

Подобни статии

Top