Отпуснато е финансиране за пътя Пловдив – Карлово

remont-put

Областният управител на област Пловдив Розалин Петков изказва своята огромна благодарност към Агенция „Пътна инфраструктура“ за осигуреното финансиране за ремонта на пътя Баня – Карлово.

Освен, че е осигурила необходимото финансиране, Агенция „Пътна инфраструктура“ вече е възложила изготвянето на технологичен проект за рехабилитация на следните участъци от републиканската пътна мрежа, касаещи област Пловдив:

Рехабилитация на Път II-64, в участъка от 00 км. до км. 9+611
Рехабилитация на съществуващите пътни връзки на пътен възел „Север“ – връзка на АМ Тракия с Път II-64
Рехабилитация на Път II-64 от км.49+281 до км. 52+300

Републикански път II-64 е второкласен път, част от Републиканската пътна мрежа на България, преминаващ изцяло по територията на Област Пловдив. Дължината му е 54,5 km. Осигуреното финансиране е за участъка между Карлово и град Баня и участъка между село Труд, при надлеза за АМ Тракия до Пловдив.

Избрана е и фирма-изпълнител. Ремонтните дейности, които ще се извършват и по двете платна ще приключат до юни 2016.

Областният управител Розалин Петков се обръща и към своите съграждани от Карлово с молба да бъдат търпеливи и да проявят разбиране заради неудобствата от предстоящите ремонтни дейности.

Когато те стартират, ще бъде въведено временно ограничение на движението, за което информация ще бъде публикувана във всички средства за масово осведомяване.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top