Отцепват булеварди за да измерят шума от заведенията

Две заведения в Пловдив превишават установените норми за шум през нощта. Това съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов. Нарушенията са констатирани в петък при съвместна акция на служители на инспектората, Регионалната здравна инспекция и полицията, като за по-прецизно измерване е било спирано движението по големи булеварди в града.

Подобно измерване с временно ограничаване на трафика се предприема за първи път в Пловдив, уточни Ангел Славов.

„Проверките са провокирани от множеството подадени сигнали до Пловдивския общински инспекторат. С отцепването на булеварди имахме възможност да измерим по-точно шума, който излиза от нощните заведения, тъй като с трафика разликата е под 3 децибела и няма как да се установи дали конкретните стойности са вследствие на нарушение или на преминаването на автомобилите“, уточни той.

Директорът на инспектората отново призова гражданите да подават сигнали за забелязани от тях нередности, като уточни, че за тяхно улеснение вече има и страница във Фейсбук. Ангел Славов бе категоричен, че подобни проверки ще бъдат извършвани и в бъдеще. При констатирано нарушение в нивата на шум през нощта глобата за юридически лица е от 200 до 2000 лева, като при повторно нарушение тя може да достигне до 5000 лева.

Подобни статии

Top