Отчетоха 30% ръст на туристите в Хисаря

30 процента ръст на туризма в Хисаря

Туристическият поток в Хисаря се е увеличил с 30% за последните три години, сочат данните на общинската администрация.

„Бих казала, че Хисаря е добре както в инфраструктурно отношение, така и в екологично. На територията на града има 700 декара паркове, които са много добре поддържани.”, заяви кметът на Хисаря Пенка Ганева.

Докато някои родни курорти се оплакват от загуби заради кризата, то балканското градче успява да отбележи ръст на приходите от туризъм.

В град Хисаря се намира най-голямата римска стена, запазена до наши дни. Курортът е желан заради многобройните спа центрове с минерална вода и чистия въздух. В района на градчето няма нито едно производствено предприятие и това помага за чистата околна среда.

„С изграждането на канализацията в последно време решихме и проблема с обратните води, защото досега се случваше на отделни места да се стичат по улиците, което не беше приятно нито за туристите, нито за местните жители. Водите нарушаваха и асфалтовите настилки през зимата като замръзнат. Сега проблемът е решен, в момента свързваме квартал „Веригово” и по този начин Хисаря ще бъде на 100% с канализация”, коментира още кметът Пенка Ганева.

В момента Хисаря започва да изпълнява и проект за туристическите атракции, който се очаква да направи общината още по-привлекателна за туристите.

Минералните извори в Хисаря са открити преди 1700 години и е доказано, че те имат лечебни свойства.

 

 

Подобни статии

Top