Отчуждавания бавят разширението на пътя Пловдив-Асеновград

Строителството на пътя Пловдив – Асеновград няма да започне по-рано от средата на 2015-та година, но дори и това е под въпрос. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По думите й основна пречка за старта на проекта за удвояване на важната за региона отсечка е процедурата по отчуждаване на имоти, за която засега липсват средства.

За следващата година в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ е заложено финансирането на отчуждителните процедури, които трябва да бъдат извършени, посочи Павлова. Тя изрази надежда, че Законът за отчужденията също ще бъде приет по облекчената процедура, за да може в началото на 2015-та тези отчуждавания да започнат, за да се финализира парцеларния план.

В момента не е предвиден финансов ресурс, тъй като първо трябва да приключат отчуждаванията и едва след това да се осигури поетапното изпълнение на проекта. Теоретично това би могло да стане през лятото на следващата година, но не за целия проект, тъй като за един от етапите му все още не е осигурено цялостно финансиране.

Подобни статии

Top