От Ботев официално поискаха финалът на Купата да се играе на „Колежа“

Стадион „Христо Ботев“ е най-модерното спортно съоръжение в България и привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем

Ръководството на Ботев (Пловдив) е изпратило официално писмо до кмета на град Пловдив – Костадин Димитров, в което отправя предложение финалът в турнира за Купата на България по футбол през този сезон да се играе на стадион „Христо Ботев“. По програма срещата трябва да се проведе на Националния стадион „Васил Левски“ в София. 

От клуба молят за съдействие за осъществяването на идеята Община Пловдив, която е собственик на спортното съоръжение и може да задейства процедурата по преместването на финалния мач с официално писмо до Българския футболен съюз. 

„Желаейки да помогнем за развитието и по-добрия имидж на българския футбол, официално предложихме на БФС да промени мястото на провеждане на финалната среща от турнира за Купата на България.

Умишлено отправихме това наше питане преди провеждането на конгреса на футболната централа, за да може всеки един от кандидатите да има време и възможност да вземе своето решение.

Горди сме, че стадион „Христо Ботев“ е най-новото и модерно спортно съоръжение в страната, като считаме, че привържениците на футбола имат правото да се насладят на финала в турнира при условия, адекватни на времето, в което живеем.

Един финал на стадион „Христо Ботев“ би бил и жест към държавата, която в годините осигури огромно финансиране, за да може България да има спортно съоръжение, отговарящо на всички европейски и световни изисквания.

Поради тази причина запознахме с желанието си и помолихме за съдействие Община Пловдив, в качеството ѝ на законен собственик на стадион „Христо Ботев“.

Убедени сме, че кметът на нашия град – г-н Костадин Димитров, както и неговите колеги в градската управа, ще прегърнат идеята ни с цяло сърце.

Вярваме, че футболът е за феновете и се надяваме, че нашето предложение ще бъде прието с ентусиазъм от футболната централа“, написаха в своя позиция от Ботев (Пловдив). 

В писмото си до кмета на Пловдив от клуба уточняват, че предложението им не свързано с „егоистични подбуди“, въпреки че „канарчетата“ имат шанс да се класират за финала в турнира за Купата на страната. В полуфиналите на надпреварата „жълто-черните“ ще се изправят срещу тима на ЦСКА-София.

Източник: ПФК Ботев Пловдив, БТА