От Ботев с отворено писмо до БФС преди реванша с ЦСКА

Пловдивчани поискаха мачът да бъде ръководен от престижен международен български рефер, както и достатъчен брой камери за ВАР

Ръководството на Ботев (Пловдив) отправи отворено писмо до БФС преди реванша от полуфиналите на турнира за Купата на България. „Жълто-черните“ водят с 1:0 след първия мач в София, а ответният е на 1-ви май на стадион „Христо Ботев“.

„Канарчетата“ поискаха безпристрастен и авторитетен български рефер, който е в списъка на УЕФА и ФИФА, както и достатъчно видео камери за ВАР.

Предишното искане на Ботев полуфиналите да бъдат ръководени от чуждестранни рефери не бе уважено от БФС.

„Уважаеми представители на Българския футболен съюз,

ПФК Ботев (Пловдив) изразява своето желание предстоящият ½-финал срещу ЦСКА на 1 май на стадион „Христо Ботев“ да бъде ръководен от някого от международните съдии на България. 

Нашият клуб вярва в качествата и обективността на избраните от УЕФА родни арбитри. Надяваме се на 1 май футболните аргументи да изпратят един от двата отбора на финала без след двубоя да има нуждата да се обсъжда ролята на съдията. 

Искрено вярваме, че този път и срещата ще бъде отразена с достатъчен брой камери, за да може и системата ВАР да функционира пълноценно. 

В името на феърплея, на футбола и най-вече – на феновете.“