От днес светът е вперил поглед в Евро 2016! (ВИДЕО)

Началният съдийски сигнал на Евро 2016 ще бъде даден точно в 22 часа тази вечер за мача Франция – Румъния. И до 10 юли светът ще бъде вперил поглед там – от любов къв футболната игра и заради опасенията от терористични актове.

За първи път на 15-ото Европейско първенство ще участват 24 отбора, а не 16, както досега. Ще се изиграят общо 51 мача преди да стане ясен новият европейски шампион по футбол. За охраната и безопасността ще се грижат над 90 хиляди полицаи и военни, а във Франция се очакват над 2,5 милиона туристи.

Французите са подготвили кратка, но много зрелищна церемония. Тя ще трае кратко – между 10 и 12 минути, между края на разгрявката на отборите и появата на играчите за мача. Спектакълът е под лозунга „Добре дошли във Франция“ с участието на 600 танцьори.

„Ще има символи на френската култура, но и много модернизъм. Държахме да избягаме от клишетата. Всички, които са гледали репетициите, се убедиха, че ще е много красив спектакъл, с много енергия на терена. Има музика, хореография и специални костюми, характерни за различните райони на Франция.

На „Стад дьо Франс“ ще бъде и популярният диджей Давид Гета, който ще изпълни официалния химн на Евро 2016 This One’s For You („Това е за теб“), негова творба. Накрая има и красив цветен фон на трибуните на стадиона. Химните на Франция и Румъния, съперниците в първия мач, ще бъдат изпълнени на живо от оркестрите на Републиканската гвардия и на Радио Франс“, заяви шефът на церемониите на европейското Жюлиен Пато.

В Пловдив феновете също ще могат да гледат мачовете от Евро 2016 на огромен екран на Централния площад.

Снимка: uefa.com

Подобни статии

Top