От Локо и Ботев се натискат за чужбина

Възможността да станат свободни агенти от лятото накара немалко футболисти на пловдивските Ботев и Локомотив да се опитат да си осигурят трансфер в чужбина. За целта играчи и от двата тима са осъществили контакти с различни футболни агенти и родни и чуждестранни, които да се опитат да ги пласират зад граница, пише „7 дни спорт“.

Фактът, че футболистите ще излязат без пари на евентуалните кандидати за подписите им, подсилва шансовете желанието им да се осъществи. На някои от футболистите от „Коматево“ и „Лаута“ вече им се изготвят видеовизитки, които да ги покажат в най-добра светлина.

В Ботев през лятото изтичат договорите на една дузина футболисти. Треньорът Николай Костов има готовност да остави всички, ако някой от тях сам не се прецака, нарушавайки дисциплината или демонстрирайки несериозно отношение по време на тренировъчния процес и мачовете.

При „черно-белите“ ситуацията с играчите с изтичащи договори е подобна. Контрактите на над 50% от жепейците изтичат в края на кампанията.

Според запознати не всички играчи от двата отбора са потърсили първи контакт с мениджърите, за да им уредят трансфери. За някои от тях има реален интерес от чужбина. Това са Грегъри Нелсън, Милен Гамаков и Лъчезар Балтанов от Ботев, а от „Лаута“ в полезрението са Стефан Велев, Пламен Крумов и Бирсент Карагарен.

Снимка: brato.bg

Подобни статии

Top