От 2 до 6 години затвор очакват шофьора прегазил Петьо (ВИДЕО)

Нов председател на Апелативния съд в Пловдив

Пловдивският апелативен съд остави окончателно в ареста 44-годишния Цветан Пъков, който прегази с аудито си 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище. Срещу шофьора е повдигнато обвинение за причиняване по непредпазливост на смъртта на детето, което предвижда от 2 до 6 години затвор.

Само една жена дойде пред съдебната палата на обявения протест в подкрепа на семейството на 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище. Освен близки приятели на родителите, пред съда беше Николина Згурова.

Аз не съм от Пловдив, пътувах по друг повод и реших да съчетая нещата, хем да си свърша моята работа, хем да дойда на протеста. И съм направо възмутена, че няма абсолютно никакви хора.

Съдебната зала, в която се гледаше мярката за неотклонение обаче бе пълна с близки на семейството, които държаха снимки на загиналото момченце. Обвиняемият Цветан Пъков не дойде в съда и бе представляван само от адвокатите си. Според Константин Симеонов чрез протестите срещу повереника им се оказва натиск от обществото спрямо магистратите. „Остава пред Пазарджишкия съд да се издигне бесило“ – посочи юристът.

Пред адвокатите си Пъков обяснил, че не е видял детето и че съжалява за стореното. Но в съдебната зала се разбра, че той е блъснал още четирима души, които впоследствие са се отказали от съдебен процес.

Всички сме шофьори, всички сме на пътя, но в крайна сметка аз не познавам някой човек, който да е наказван 20 пъти за 10 години, коментира апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

В съда родителите на починалото дете поискаха по делото да се приложи протестна петиция и декларация с подписка срещу убиеца на Петьо, но магистратите не ги приеха. Преди заседанието те настояха за 30-годишна присъда спрямо Пъков.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top