Офисите на БЧК в Пловдив приемат пострадали от жегата

Офисите на БЧК в Пловдив приемат пострадали от жегите

Възрастните хора и майките с малки деца да не излизат навън след 11.00 часа заради високите температури, препоръчват от Българския червен кръст. В двата офиса на организацията в Пловдив са създадени условия за прием на граждани, пострадали от горещините. Доброволци имат готовност да им осигурят вода, прохладно помещение, да им измерят кръвното налягане и, ако се наложи, да повикат екип на Спешна помощ.

Кампанията на червенокръстката организация е ежегодна, но тази година няма да се разпъва шатра на главната улица, а подкрепа може да бъде оказвана в централата на ул. „Кракра“. Температурите са критично високи, коментира председателят на Областния съвет на БЧК Таня Георгиева.

Пловдивчани избягват жегата и търсят сенчестите места. Друг начин да се разхладят е приемането на по-големи количества вода. Децата предпочитат сладоледа. На чешмичката в Цар Симеоновата градина понякога се образуват опашки.

Според синоптиците още няколко дни ще бъде много горещо. На ден пийте над 2 литра вода или течности, съдържащи сол, като айран и бульони. Алкохолът обаче е абсолютно противопоказен в горещите летни дни. Внимание трябва да се обърне и на разхлаждането в басейни и в морето, защото рязкото охлаждане може да доведе до термичен шок и да причини проблеми с дишането. Спешна медицинска помощ можете да намерите на телефон 112.

 

Подобни статии

Top