ГЕРБ, БСП и ДПС са водещите политически сили в Асеновград

а в Асеновгрд

ГЕРБ, БСП и ДПС са трите водещи сили, които ще участват в управлението на Асеновград. Това сочат данните публикувани на сайта на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи.

В местния парламент влизат общо 7 партии и коалиции, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Дарина Тодорова.

По данни на Общинската избирателна комисия в местния парламент освен трите водещи сили влизат още Реформаторския блок, Зелените, Народен съюз и коалиция „Избирам Асеновград – ДЦ, НДСВ, РЗС, Движение демократично действие и Движение напред България”.

Общо 17 партии и коалиции се бориха за места в общинския съвет на Асеновград. За тях са гласували 30 480 души. От тях обаче невалидните бюлетини са били 4282.

При обработени 100 процента от протоколите на секционните избирателни комисии кандидатът на БСП д-р Емил Караиванов е с най-много гласове 39.42%.  Следван е от претендентът от ГЕРБ и настоящ депутат Силвия Хубенова, която събира 30.61%.

Целта на Хубенова е да се повиши избирателна активност. Според нея партията има ресурс да привлече допълнителни гласоподаватели от периферията на града.

Top