Очевидци: Влакът София-Пловдив горя!

Влакът София – Пловдив аварира, пътниците пристигнаха благополучно със 140 минути закъснение. Дим от машината стана причина композицията да бъде спряна на гара Елин Пелин. По информация на БДЖ проблемът с влака дошъл от авария на двигателя, но пътниците са убедени, че е имало пожар, тъй като от локомотива е излизал гъст дим.

В Пловдив пътниците от влака, потеглил в 8:30 от гара София за Пловдив, пристигнаха едва в 13:30 часа. Атанас Атанасов е един от очевидците на инцидента. Той е убеден, че е имало пожар и дори е направил видеоклип с мобилния си телефон.

Според Атанасов от локомотива започнал да излиза дим и пътниците били свалени от влака. Наложило се да останат на гара Елин Пелин повече от час и половина.

По официална информация от БДЖ обаче около 9:00 ч. в участъка между гарите Елин Пелин и Вакарел локомотивната бригада на бързия влак от София за Пловдив, забелязва дим в машинното отделение на локомотива. Машинистите са предприели незабавни действия за потушаване на дима с наличните в локомотива пожарогасителни средства.

На видеоклипа, направен от Атанасов обаче, ясно си личи как излиза дим от целия локомотив. Според пътниците пожарната дошла около половин час след спирането на влака и се е наложило машинистите да гасят пожара.

След час и половина престой 135-те пътници са прехвърлени на влака София-Варна, а композицията, която е претърпяла инцидента е върната в столичното депо, обясниха за DCNEWS от гара Пловдив.

Подобни статии

Top