Очни ставки на делото за убийството на Оги Лудия - DC news

Очни ставки на делото за убийството на Оги Лудия

Очна ставка между двама свидетели, които твърдяха тотално различни неща, шашна пловдивските съдии. Тя беше направена на поредното заседание по делото за поръчковото убийството на пловдивския бизнесмен Огнян Харизанов – Оги Лудия. Той  беше застрелян през 2007 година пред очите на жена си и детето си от килър в Родопите.

На делото днес бяха разпитани свидетелите Драган Стойчев и Илия Киряков. На въпрос на съдията познават ли се Драган Стойчев отговори, че никога не е виждал Киряков, че никога не му е носил ловна пушка и не му е предлагал да я продава. Илия Киряков, обаче, бе категоричен, че познава Стойчев, че той е отишъл в дома му и му е занесъл ловна пушка, а също, че е поискал за оръжието 700 лв.

„Казах му, че в момента нямам пари и утре-вдругиден ще се разберем”, каза свидетелят. Синът на застреляният бизнесмен Атанас, който тогава е била на 10 години, си спомни, че във вечерта на разстрела са били с майка си, баща си и техни приятели на вилата в Родопите. „Аз си играех с едно приятелче Майкъл горе в хола, когато чухме изстрели. Отидохме на терасата и видяхме баща ми да лежи на земята. Веднага го откараха с линейка в болницата, а мама се качи при нас. Опитвам се да забравя този кошмар доколкото мога”, разказа в залата синът.

В залата бяха внесени три ловни пушки, сред тях бе и оръжието, с което се предполага, че е извършен разстрелът. Съдът обаче е разпоредил на предишното си заседание, освен оръжието на престъплението, да бъдат доставени не две, а три сходни пушкала, които да бъдат разпознати от свидетели. Затова и заради неявяване на много свидетели делото бе отложено за 24 октомври.

Припомняме, че бизнесменът Огнян Харизанов бе ликвидиран от килър, който го е дебнал скрит зад бор в близост до вилата му. След разстрела килърът е поръсил следите си с черен пипер, за да заблуди следовото куче. Случаят дълго години тъна в графата „Неразкрити”. Миналата година прокуратурата повдигна обвинение за Божидар Атанасов. Според разследващите той е приел мократа поръчка. До момента Божидар Атанасов категорично отрича да е извършил убийството. Той е обвинен и в разстрела на пловдивския митничар Георги Дребчев, извършен през 1999 година в Пловдив.

Подобни статии

Top