Още два дни магнитни бури влияят на здравето

д-р Герев

Магнитните бури, които ни създават редица здравословни проблеми, ще продължат още два дни. Лекарите посочват, че повишената слънчева активност влияе както на по-чувствителните здрави хора, така и на тези с хронични заболявания. Бурите предизвикват безсъние, главоболие, вариране на кръвното налалягане, лесна умора и най-важното – безпричинна раздразнителност.

Лекарите обясняват, че магнитните вълни действат съдоразширяващо. Проблемите идват оттам, че магнитното поле не е константно, а променливо, което предизвиква ту разширяванеу ту свиване на кръвоносните съдове. Макар и по-слабо, колебанията се усещат и от здравите хора. Отпадналост, леко, тъпо главоболие до тежест, леки колебания на кръвното налягане, пристъпи на изпотяване и главозамайване са най-честите симптоми. Докато хората с хронични заболявания, особено сърдечно-съдови, изпитват тежък дискомфорт.

„Усещането е с резки колебания на кръвното налягане,някои правят хипертонични,а други хипотонични кризи. Затова аз съветвам хората с хронични заболявания да не излизат от къщи, а ако са в офиса, да си останат там, посочи психиатърът д-р Веселин Герев.

Според него магните бури влияят добре на хората с мозъчно-съдова болест и страдащите от хронични ставни заболявания. Обикновено при тях магнитът действа много добре, тъй като се подобрява кръвоснабдяването в главата, а при ставите облекчава болките.

Лекарите препоръчват тези дни да следим кръвното си налягане, за да не се стига до спешни медицински състояния като инфаркти и инсулти. Това са напълно реални усещания и е добре да се отнасяме сериозно към тях, категоричен е д-р Герев.

 

 

Подобни статии

Top