Още един медал за ансамбъла на Световната купа в Италия (СНИМКИ)

Още един – сребърен медал, спечелиха момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на Световната купа в италианския град Пезаро. Така златните ни момичета се завръщат на родна земя със златен и сребърен медал, което е огромен успех за българския национален отбор на първенството.

Вчера момичетата на старши-треньора Весела Димитрова и помощничката й Михаела Маевска спечелиха световната купа, като грабнаха златния медал в многобоя по безапелационен начин. Симона Дянкова, Теодора Александрова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс не оставиха шанс на конкуренцията за многобоя. Среброто спечели отборът на Италия, а бронзът – Украйна. Големият фаворит Русия допусна груби грешки в съчетанието с 5 обръча и не намери място на почетната стълбичка.

Във финалите с 5 обръча България спечели сребърен медал, златото отиде при домакините от Италия, а бронзът поделиха Япония и Китай.

Във финала с три топки и две ленти нашите момичета допуснаха грешки и останаха на седмо място, но това не прави цялостното им представяне по-малко успешно! Те взривиха залата и показаха на конкуренцията и специалистите, че с тях ще се съобразяват на всяко състезание оттук нататък.

Индивидуалните ни състезателки Катрин Тасева и Невяна Владинова намериха място в топ 6 в многобоя, което е супер успех, който не сме имали от много години. Катрин се нареди пета със сбор от 67.100 точки, а непосредствено след нея бе и Невяна Владинова със сбор от 66.200 точки.

На финалите днес всички допускаха грешки, за съжаление и нашите момичета и изпуснахме сигурни златни медали! Катрин Тасева игра на всички 4 финала и се класира четвърта на обръч, пета на топка, шеста на лента и 8-ма на бухалки. Невяна игра два финала и се класира четвърта на лента и шеста на топка.

Снимки: Фейсбук, Българска федерация по художествена гимнастика

Подобни статии

Top