Още издирват нападателите на дядо Манчо и баба Пенка

Полицията все още не е открила тримата маскирани, пребили миналата събота вечерта 75-годишния Манчо Манчев и 70-годишната му съпруга Пенка в село Голям Чардак. Те обаче се издирват усилено, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.  За да бъде установена самоличността на нападателите се извършват изключително задълбочени и интензивни действия и оперативно-издирвателни мероприятия, съобщи за DCNEWS говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

По думите му в дома на възрастните хора са извършени два огледа и са назначени 6 експертизи – включително и за смъртта на кучето, което грабителите са убили, за да не лае. Разпитани са и множество свидетели. До 15:30 часа обаче задържани още няма, въпреки че срокът за това, даден от премиера Бойко Борисов вчера в авиобаза „Граф Игнатиево“, бе до днес на обяд.

Припомняме, че около 22.00 часа на 9 януари  трима маскирани нахлули в къщата на двамата пенсионери и ги пребили. За инцидента четете ТУК и ТУК.

Действията по разследването се ръководят от Районната прокуратура, по случая е образувано досъдебно произвоство за опит за грабеж, съобщи прокурор Илиев. По думите му когато нападателите бъдат хванати, предвид високата обществена опасност на извършеното престъпление, към тях ще бъде приложена цялата строгост на закона, независимо, че не са откраднали нищо от къщата на старците.

Няма опасност за живота на дядо Манчо, казаха още от прокуратурата. По тялото му обаче има множество наранявания и тепърва медиците ще уточняват каква е степента на телесната повреда, нанесена на възрастния мъж – лека или средна. Ако тя е средна, случаят ще премине под наблюдението на окръжните магистрати.

Подобни статии

Top