Още 14 хиляди за пазара на „Цар Иван Асен” в Асеновград - DC news

Още 14 хиляди за пазара на „Цар Иван Асен” в Асеновград

Вторият етап от реконструкцията на тържището, известно в града като Пазара на Гривата, ще продължи веднага след Великденските празници. Старите навеси ще бъдат подменени с метална покривна конструкция, масите ще се обновят, ще се разшири теренът. Предстои подмяна и на тротоарната настилка.

Обновяването на  зоната започна през септември миналата година. Ремонтът струваше на общината близо 14 хиляди лева. След като завърши и вторият етап цялата пазарна инфраструктура ще бъде обновена. В момента там търговска дейност упражняват 28 наематели.

11 са незаетите до момента маси в зоната на Градския кооперативен пазар. Наемната цена на ден за съоръженията е 7.50 лева. Предстоят търгове за още седем павилиона и пет терена на територията на пазара в центъра на града.

Само преди дни всички тържища за селскостопанска продукция на територията на Асеновград са получили лиценз от Агенцията по храните за извършваната от тях дейност. Мярката се прилага за първи път  заради промени в нормативната уредба.

Подобни статии

Един коментар

  1. Mariq написа:

    Това е много добре но дали ще се махнат циганите и тия дето продават по земята? Отвратително е а мръсотията след тях е огромна. Да не говорим че продават пълни боклуци незнайно от кой контейнер изкарани, няколко пъти съм се лъжела да взема от там и цялото семейство ни прекараха стомашни проблеми…

Comments are closed.

Top