Още 20 дни се приемат молби за помощи за отопление - DC news

Още 20 дни се приемат молби за помощи за отопление

Още се подават молби за помощи за отопление

5 965 са подадените до момента молби за помощи за отопление в Пловдив. От тях 4 188 са одобрени. „Продължава обработката на документите, така че очакваме и повишаване на положителните становища”, заяви за DCNEWS.BG зам.директорът на „Социално подпомагане” Галина Качелова. Според нея има лек спад в подадените молби в сравнение със същия период на миналата година. Тогава депозирани са 6 300. Желаещите да получат финансова помощ за предстоящия зимен сезон трябва да подадат молба по постоянен адрес до края на месеца.

Размерът на помощта е общо 328 лв и 60 стотинки за целия отоплителен сезон, който започва от ноември и продължава до март месец следващата година. Очаква се съвсем скоро министърът на труда и социалните грижи Йордан Христосков да обяви размера на социалната компенсация във връзка с решението за увеличението на електроенергията.

Разликата, на която одобрените имат право , ще се изплати през януари следващата година с енергийното подпомагане за първите три месеца на 2015 година. Хората, чиито молби ще се обработят след повишението на тока, ще получат новия размер на помощта. Зам.директорът на „Социално подпомагане” Галина Качелова призова пловдивчани, който ще кандидатстват за помощи за твърдо гориво в натура да не чакат последния момент. Според закона ваучерите трябва да бъдат подадени във фирмите доставчици до 20 ноември.

Подобни статии

Top