Още 220 населени места без ток в южните Родопи

Възтановен е токът в Смолян, Чепеларе и Пампорово

Възстановителните дейности на екипите на EVN България в южните Родопи продължават. Само са последното денонощие беше осигурено захранване за повече от 100 населени места в областите Смолян, Кърджали и Хасково, които пострадаха от тежките снеговалежи през последните дни. От вчера всички общински центрове в тези области имат захранване.

Продължава дейността на кризисния щаб на дружеството и на близо 700-те сътрудника, монтьори, техници и диспечери, пряко ангажирани за възстановяване на захранването за още 220 малки населени места, предимно махали, във високите части на тези области. Основно предизвикателство пред екипите е труднодостъпният терен до електропроводите, които се намират встрани от пътищата до тези махали. На много места сътрудниците на EVN България  са принудени да носят на ръце стълбове и друго оборудване чрез използване на снегоходки заради дълбокия сняг, което също забавя тяхната работа.

За селата, за които е ясно, че поради големите поражения по електропроводите пълното възстановяване ще се забави EVN България е осигурила захранване чрез агрегати като ефективно решение до пълното отстраняване на авариите. Навсякъде EVN България работи координирано и съвместно с местната и централна власт, което помага за по-бързата работа на екипите.

Подобни статии

Top