Паднало от бурята дърво в Пловдив затвори пътна отсечка за три дни (СНИМКИ)

darvo2

Паднало дърво от бурята миналия петък, препречи лентата за завиване надясно на пловдивския булевард „Васил Априлов“ към бул. „Дунав“ и стоя така три дни. Дънерът бе преместен от улицата едва в понеделник, а след намесата на екип на DCTV, нарязаните клони и пънове ще бъдат прибрани от общинското предприятие „Градини  и паркове“.

Падналото дърво на булевард „Васил Априлов“ не бе единственият причинител на щети и неудобства. На по-малко от 50 метра след завоя, друго дърво, високо близо 10 метра, е било прекършено същата вечер и е паднало върху жилищна сграда на бул. „Дунав“. Нанесени са поражения на две от терасите, чиито прозорци са били изпочупени. В неделния ден стъклата на едната от тях са възстановени, но изпочупеното остъкление на другия балкон, все още показва силата на удара.

Хора от блока разказаха, че са сигнализирали на тел. 112, откъдето са пратили екип на Гражданска защита и пожарната. Огнеборците са отстранили дървото от сградата и в неделя вечерта са го нарязали. Клоните и дънерът обаче все още стоят на тротоара. Въпреки това съседите са доволни от сравнително бързата и адекватна намеса на властите.

DCTV се свърза с инж. Георги Николаев, зам.-директор на „Градини и паркове”. Той съобщи, че причината, поради която екипи на пожарната и гражданска защита са се намесили преди комуналното предприятие, са почивните дни. Николаев  поясни, че до този момент дърветата не са прибрани поради липса на сигнал от гражданите. След сигнала на DCTV заместник-директорът обеща днес екип на общинското предприятие да прибере дърветата и да почисти района.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top