Пазарджик потъна в сняг и киша, села в три общини без ток (СНИМКИ)

30 см снежна покривка покри и Пазарджик. Улиците в града обаче са почистени със снегорини, комуналната фирма е обработила основните артерии със сол, видя репортер на DCNEWS. По-лошо е състоянието на вътрешнокварталните улици.

Снегът спря да вали около 12.00 ч.

Много села в в общините Пещера, Панагюрище и Пазарджик са без ток вече няколко часа, след като обилният снеговалеж прекъсна кабели от далекопроводи в областта, съобщи Агенция Монитор. Без електрозахранване са три квартала в град Пещера, а заради скъсани жици е изгасено електричеството и в курорта „ Свети Константин“, обясни пред агенцията кметът на родопската община Николай Зайчев. На две от бензиностанциите в града също няма ток и това е попречило на снегорините да заредят с гориво, затова се е наложило да се осигури агрегат, за да заработят бензиноколонките.

Снежната покривка в община Пещера е около 40 см. Проходим е пътят към летовището“ Свети Константин“, където има множество частни вили и хотели, както и снежна писта. Проправя се път към местността „Дъното“ край язовир “Батак“.В община Пазарджик без електрозахранване са селата Мало Конаре, Пищигово, Мокрище, Синитево, Огняново и Звъничево. Аварийни екипи работят по отстраняване на проблема.

Четири села в община Панагюрище са без електрозахранване от миналата нощ, като аварийни екипи работят по отстраняването на проблема, съобщи кметът на средногорската община Никола Белишки. Без ток са в селата Поибрене, Панагюрски колони, Елшица и Оборище. Всички пътища в общината са почистени, и в Панагюрище, и в малките населени места.

Заради обилния снеговалеж във високите планински части в пазарджишка област са въведени ограничения за моторни превозни средства по пътя Велинград – Юндола – Аврамово. По пътя Белово-Юндола се забранява движението на товарни автомобили над 12 тона. По направлението Велинград -Сърница е забранено преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета.

Със закъснение се движат влаковете по теснолинейката Септември-Добринище. На много междугария дековилката е била блокирана заради паднали от натежалия сняг клони на дървета-такава е била ситуацията в района на Цветино, Костандово, Долене, Аврамово-Якоруда. Въпреки усложнената зимна обстановка в Родопите и Рила на територията на Пазарджишка област движението по линията на пътническия влак не е преустановено.

Подобни статии

Top