Пай от картофи и спагети от тиквички на панаира (СНИМКИ) - DC news

Пай от картофи и спагети от тиквички на панаира (СНИМКИ)

Пай от картофи, буркани със сладка, сърмички и други здравословни манджи, специални сладки, гризини, питки и други специалитети от пълнозърнести и био брашна, могат да видят пловдивчани в Пловдивския панаир в рамките на работиниците „Сготви си здраве“. Тук те могат да се сдобият и с рецепти за здравословни и много вкусни храни, а също да видят как се готвят те и да се пробват да ги приготвят.

Работилниците предлагат различни любопитни гозби. Сред тях е зеленчуковата луканка, която ще бъде приготвена утре /27 февруари/, а също и вкусното картофено пюре, в състава на което влизат почти всички налични зеленчуци в момента на пазара. Те се сваряват, пасират и смесват с малко зехтин или се запържват с олио.

„Така пюрето става супер вкусно“, обясни пред DCNEWS овощарката Златка Дойчевска, която от самото начало посещава фермерските пазари в Пловдив. Освен всичко друго тя е и добра готвачка и заедно с шеф Росен Чакъров, приготви пред посетителите вкусното зеленчуково пюре.

Интересният и привлекателен на вид картофен пай бе сред атракциите на щанда на Фермерския пазар в панаирна палата 11. Оказа се, че той се прави от маслено тесто, като може да се ползва всякакво брашно – дори и пълнозърнесто. Плънката се прави от сварени картофи, които, смесени с подправки на вкус се пекат заедно с тестото 30-40 минути във фурната. Резултатът е и красив, и вкусен, категорични са майсторите, а други техни колеги се шегуваха с тях: „Не издавайте рецептите!“.

Щандът на сдружението „Фермерски пазар“ е сред тези, около които се тълпят най-много хора. Също толкова посещаван бе павилионът на онлайн магазин за здравословни храни, който демонстрираше пред посетителите как се правят спагети от тиквички, гарнирани с пресни домати и специална паста.

Вижте колко вкусно изглеждат здравословните продукти в нашата галерия!

Подобни статии

Top