Пак гледат делото за убийството на Рангел Терзийски от Малък Чардак

23-годишният Александър Чанчев от Крумово за трети път застава днес пред Окръжния съд за убийството на 44-годишния Рангел Терзийски от Малък Чардак на Гергьовден, миналата година.

Според обвинението Александър бил с чичо си Николай Латинов в Малък Чардак, за да гледат пехливански борби. Трагедията се е разиграла след приключване на празника. Рангел Терзийски се е прибирал към дома си, когато бил нападнат от двамата.  Тялото на Терзийски било намерено от негови съселяни, които подали сигнал на телефон 112.

На предишното заседание по делото на 27 януари, Чанчев обяви, че е невинен и не е извършил убийството. Тогава той отрече подписът под полицейския протокол за разпит, извършен след задържането му, да е негов и бе категоричен, че парафът е подправен. Александър твърдеше, че не е докосвал ножа, с който е убит Рангел. Младежът посочи, че убиецът е чичото Николай Латинов, който единствен е пипал хладното оръжие. След като се прибрали в къщи, Александър разказал за случилото се на баба си, а тя взела ножа, измила го и го прибрала.

На 27 януари стана ясно, че бабата е получила инсулт и не може да се яви на заседанието. Затова процесът бе отложен за днес, тъй като възрастната жена трбява да бъде разпитана. Близките на жертвата пък поискаха 120 хиляди лева кръвнина за убийството.

 

Подобни статии

Top