Пак гледат делото срещу младежа, намушкал сина на смолянския кмет

Отложиха делото на Иван Бижев да декември

Пловдивският апелативен съд отново ще гледа днес делото по жалба на 22-годишния Иван Бижев. Младежът, който получи 15 години затвор от Окръжния съд за това, че прободе на 7 места в корема 27-годишния Денислав Хаджиев от Смолян в пловдивска чалготека през 2012-година, обжалва присъдата си пред Апелативния съд. Той получи тежкото наказание, след като бе признат за виновен за опит за умишлено убийство.

Бижев е осъден да плати и кръвнина от 70 хиляди лева за причинените вреди на жертвата, а другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та Красимир Монов и Тодор Донев се разминаха с глоби от по 2000. Те получиха глобите за побоя над приятеля на Денислав Марио Мелемов, син на смолянския кмет.

Драмата се разиграла на 01 декември 2012 г. около 1 часа. Иван Бижев и приятелите му отишли в „Планета Пайнер” и след като се повеселили, към 4:30 ч. решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. Разменили помежду си реплики, които прераснали в свада и масово меле. Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев намушкал 7 пъти с нож Хаджиев. Лекарите едва успели да спасят младежа.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top