Пак гледат делото срещу пишман похитителите на пловдивчанка

Пак отложиха делото за пишман похитителите

За пореден път ще бъде направен опит днес да се даде ход на делото срещу пишман похитителите, които се опитаха да отвлекат пловдивчанка, мислейки, че е съпруга на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла. 27-годишният Живко Гайдаров от Варна и 22-годишният Ангел Малинин от Костенец възнамерявали да поискат откуп за жената от бизнесмена в размер на близо 750 хиляди лева.

Пловдивският окръжен съд отложи на 28 ноември процеса, тъй като не прие искането на  потърпевшата Павлина Хараланова да бъде конституирана като частен обвинител. По закон обаче жената имаше право да обжалва и това наложи отлагане на делото за днес.

Хараланова не бе в залата на предишното заседание, не се появи и на първото, тъй като страдала от тревожно разстройство. За днес остана да се решава и казусът със засекретяването на процеса, което се налага заради наличие на класифицирана информация сред документацията.

Ако бъдат признати за виновни, Гайдаров и Малинин може да получат до 6 години затвор за отвличането и от 2 до 8 години за кражбите на регистрационни табели от два автомобила и 67 литра дизел от пловдивска бензиностанция на „Петрол“.

Подобни статии

Top