Пак гледат делото срещу пласьора на фалшиви евро Геро - DC news

Пак гледат делото срещу пласьора на фалшиви евро Геро

Отложиха делото срещу пласьора на евро менте Геро Геров

Пловдивският окръжен съд за пореден път ще гледа делото срещу 52-годишния пласьор на фалшива валута Геро Геров, обвинен в разпространението на 6 000 фалшиви евро и наркотици за 360 лв. На предишното заседание Геров се призна за виновен, отказа се от досегашния си адвокат и поиска нов защитник. Очаква се на днешното дело да бъде разгледано споразумение с държавното обвинение, за да може делото се гледа по съкратената процедура.

52-годишният Геро Геров от Старосел бе задържан за разпростанение на фалшиви банкноти евро и дрога през юни 2012 година. Сигнал за това е подаден от Испания, където била намерена валутата-менте. Оказало се, че Геров действа в група с двама пловдивчани – Людмил Михайлов и Георги Узунов – Гуджо. За доказване на схемата били използвани специални разузнавателни средства, записи от камери и полицаи под прикритие. Двамата съучастници на Геров се сключили споразумение с магистратите и вече имат осъдителни присъди. В съда днес Геров също настоя за споразумение.

Ако бъде осъден Геро Геров може да получи под минималното наказание – 5 години, коментираха на предишното заседание от прокуратурата.

 

Подобни статии

Top