Пак отложиха делото за пишман похитителите

Пак отложиха делото за пишман похитителите

Пловдивският окръжен съд отново отложи делото срещу младежите, които се опитаха да отвлекат пловдивчанка, мислейки, че е съпруга на пловдивския бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла. 27-годишният Живко Гайдаров от Варна и 22-годишният Ангел Малинин от Костенец възнамерявали да поискат откуп за жената от бизнесмена в размер на близо 750 хиляди лева.

Днес процесът беше отложен, тъй като съдът не прие искането на  потърпевшата Павлина Хараланова да бъде конституирана като частен обвинител. На практика имаме само опит за извършване на отвличане, а не реално престъпление, обясни съдията по делото Екатерина Роглекова.

Тъй като решението на съда по този казус може да се обжалва в 7-дневен срок, делото бе отложено за 12 януари.

Още на миналото заседание Хараланова не дойде в залата, тъй като страдала от тревожно разстройство. За следващото заседание ще остане и казусът със засекретяването на процеса, което се налага заради наличие на класифицирана информация сред документацията.

Ако бъдат признати за виновни, Гайдаров и Малинин може да получат до 6 години затвор за отвличането и от 2 до 8 години за кражбите.

Подобни статии

Top