Пак отложиха делото за убийството на митничаря Дребчев (СНИМКИ И ВИДЕО)

В съдебната зала днес бяха доведени с белезници Божидар Атанасов, сочен за пряк извършител на убийството и Иван Карабелов. Дойдоха също почернената майка на убития митнически служител Стоянка Дребчева и негови близки.

На заседанието стана ясно, че делото ще се гледа по съкратената процедура с разпит на свидетели. При този вариант на съкратено съдебно производство извършителите се признават за виновни и могат да бъдат разпитани посочени от защитата свидетели, а на останалите да бъдат взети предвид показанията от досъдебното производство, обясни адвокат Стефан Левашки, защитник на Карабелов.

Въпреки очакванията, че днес процесът ще тръгне, това отново не стана. Даден му беше ход, но по същество нещата забуксуваха. Повече от половин час председателят на съдебния състав Христо Симидчиев и адвокатите на обвиняемите уточняваха дати за следващите заседания, на които да бъдат разпитани над 30 свидетели. Сред тях са и двама нови – Папазова и Никола Владов. Те бяха поискани от адвоката на гражданските ищци – родителите на жертвата. Ще бъдат разпитани и двама защитени свидетели.

Съдът поиска от защитничката на Божидар Атанасов Розалина Апостолова да представи доказателства за прекомерната си ангажираност в Специализирания и Варненския окръжен съд. В крайна сметка разпитите бяха насрочени за 10, 11, 17, 24, 25 и 26 февруари.

След заседанието майката на убития митничар Стоянка Дребчева излезе отново разплакана от съда.

Припомняме, че Божидар Атанасов и Иван Карабелов са обвинени в това, че първият е убил митничаря Георги Дребчев, а Карабелов и покойния кмет на община Съединение Евгений Маринчешки са били подбудители за убийството.

Подобни статии

Top