Пак продават бившия ДЕТМАГ в Асеновград

Най-голямата търговска площ на община Асеновград – бившият магазин ДЕТМАГ отново е предложен за продажба. Докладната записка вече е депозирана в деловодството на общинския съвет, а в края на месеца съветниците ще  решават дали апетитният имот на пъпа на града ще отиде в частни ръце. Имотът се намира на метри от централния площад и на главната улица “Цар Иван Асен Втори”.  Само преди няколко месеца общината възстанови владението си върху сградата като прекрати договор с некоректен наемател.

Според предложението администрацията ще продава своя дял от 97 % собственост върху имота. Тръжната цена е 887 хиляди лева, а процедурата е публичен търг.

До предложението се стигна след като община Асеновград  предприе действия по ликвидиране на съсобственост. Идеални части от двуетажния магазин притежават още  няколко частни лица, като всички имат общ дял от около 3 %. След писмено заявен отказ от съсобствениците, че не желаят да изкупят общинската част от имота, администрацията  ще се опита да го продаде на трето лице.

На два пъти общината се опита да продаде с търг обекта. Фирмата наемател сама проявила преди години интерес към закупуването на апетитния имот. След това обаче се отказала, защото обявената цена се сторила висока. Тогава местният парламент изцяло оттегли имота от продажба.

Подобни статии

Top