Пак първа копка на ул. „Просвета“

Кметът на Пловдив  Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев ще направят първа копка на втория етап на реконструкцията на улица „Просвета“ в квартал „Прослав“.

Събитието ще се проведе утре, 28 март, от 10,30 часа в близост до кръстовището на улиците „Просвета“ и „Елин Пелин“, съобщиха от общината.

Това е втората първа копка на ул. „Просвета“. За първи път старт на реконструкцията на улицата бе даден на 19 октомври, по време на предизборната кампания за местния вот. Тогава градоначалникът и кметът на „Западен“ копнаха улица „Просвета“ в участъка от ул. „Борис Петров” до входа на мандрата. Участъкът бе дълъг половин километър.

Вторият етап обхваща участъка от мандрата  до входа на стопанския двор. Дължината му е 600 метра и за ремонта ще отидат 446 хил. лв. Предстои и трети етап, с който улицата, продължаваща до ул. „Елин Пелин“, ще бъде окончателно завършена.

Общата площ на ул. „Просвета“ е 8050 квадратни метра. Тя е основна входно-изходна артерия за кв. „Прослав“. По време на ремонта се подменят и всички комплекти капаци на ревизионни шахти и улични оттоци. Ще бъде изградена също нова тротоарна настилка около заслоните за спирките по улица „Просвета”.

Подобни статии

Top