Палят, разкъсват, душат и хвърлят като боклук новородени котета в Пловдив

Палят и изхвърлят като боклук котета в Пловдив

Изключително голямата популация на котки тази година в Пловдив доведе и до нарастване на случаите на издевателства. Пловдивчани, които благотворително подпомагат и лекуват пострадали животни, разказват не само за изхвърляне на новородени, но и за крайни и грозни начини за тяхното умъртвяване.

Галина Съчанова е уредила временно убежище за малтретирани животни под прозорците на своето жилище. През ръцете на Галина Съчанова са преминали десетки животни – изхвърлени, бити, горени, малтретирани.

Преди дни жената е намерила няколко котенца, завързани здраво в найлонова торба и изхвърлени в контейнер за отпадъци. Преди това други новородени са открити в бутилка от олио, залепнали едно за друго от мазната течност, разказва Съчанова и отбеляза, че за съжаление случаите на агресия нарастват.

Зад Галина не стоят организации, фондации, нито групи за подкрепа. Понякога приятели й помагат със средства, когато дълговете за ветеринарни грижи нарастнат. Някои й се чудят на ума, други просто проявяват търпимост.

Въпреки че помага доколкото има сили и средства, Галина разбира, че нейните усилия няма да променят значително ситуацията в Пловдив. Единственият начин да се овладее проблемът е масова кастрация на домашните любимци – нещо, за което българският стопанин все още не е свикнал да мисли и да заделя средства.

kote

 

 

Подобни статии

Top