Панаирът стана още по-цветен! (СНИМКИ)

 

Международният панаир в Пловдив от днес е още по-пъстър. Класически видове плодни дръвчета, екзотични цветя, декоративни храсти и семена са само част от акцентите на тазгодишното изложение „Цветна пролет 2015″.

На щанда под открито небе има по нещо за всеки вкус и всеки джоб. Мини кактуси за декорация от 7 до 12 лв., саксийни цветя от 5 до 30 лв. в зависимост от големината и вида, както и красиво оформени храсти за двора, които започват от 100 лв.

Керамиката върви в ценовия диапазон от 10 лв. за малка саксийка до 80-90 лв. за голям съд. Инструментите и препаратите за растителна защита също струват различно, тъй като има както на чужди, така и на български производители.

Павилионите със семената и луковиците се радваха на най-голяма посещаемост. По-възрастните купуваха разсад за зеленчуци, а по-младите си тръгнаха с по няколко торби пълни с материали, подходящи за озеленяването на дома или офиса.

С модерните тенденции във флористиката може да се запознаете от първо лице, тъй като повечето от изложителите се славят като видни познавачи в областта. Съветите по принцип са безплатни, но се дават само след като закупите екзотично дръвче или специализирани инструменти за работа в градината.

Представители на Аграрния университет в града под тепетата показаха своята най-голяма гордост – екзотичен розмарин. Освен цветя. храсти и дървета, в изложението участват и майстори на керамични изделия, пафти, „юнашки колани по мярка“, както и бижутери и пчелари. „Медът е 100% истински и е лечебен“, коментираха търговците.

Изложението за професионалистите и любителите на цветята и декоративната растителност ще бъде отворено за посетители до 29 март.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top