Паника в Ница след терора! Вижте ВИДЕО и СНИМКИ!

Белият камион, с който е извършен терористичният атентат на крайбрежната улица „Английска алея“ в Ница, е мачкал хората в продължение на два километра, съобщават от френската прокуратура. Същото твърдят и очевидци.

Кървава атака и десетки жертви във Франция

Шофьорът бил застрелян от полицията, съобщава ТАСС, позовавайки се на френските медии.

По последни данни са загинали над 84 души, тежко ранените са 18, а ранените са над 100. Сред жертвите и ранените има и много деца.

В социалните мрежи се появиха първите кадри от мястото на терористичния акт. Някои от видеоклиповете и фотосите са шокиращи.

Засега френските власти още не са потвърдили, че става дума за терористичен акт, но всички сведения сочат в тази посока, допълва ТАСС. Има информация, че Ислямска държава е поела отговорност за атентата, но тя не е официално потвърдена.

Терористът е 31-годишен мъж с двойно гражданство от Франция и Тунис, съобщи Reuters, позовавайки се на източник от полицията.

Властите в Ница са затворили крайбрежната улица, на която е станал атентата, за неопределен срок.  Наложена е и забрана за къпане на плажовете в Ница.

От префектурата в района са отменили заради терористичния акт всички масови мероприятия, планирани в близките дни в Ница. Сред тях са концертът на поп звездата Риана, който трябваше да се проведе на стадиона „Алианц Ривера“ и има 35 хиляди места, а също джаз фестивала, който трябваше да започне от 16 юли. Забрана има и за уличните базари.

Снимки и видео: AP, ЕРА, youtube.com
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top