ПАОК започна контролите с победа

Кирил Десподов с асистенция за първия гол при 2:1 срещу кипърския АЕК (Ларнака)

ПАОК (Солун) започна серията от летни контролни срещи с успех с 2:1 над кипърския АЕК (Ларнака) на терена в нидерландската база Сволген, а българското крило Кирил Десподов асистира за първия гол в срещата в 28-ата минута на срещата.

Щефан Шваб и Томас Мург вкараха попаденията за гръцките шампиони, все преди почивката. „Жълто-зелените“ от Кипър върнаха един гол през втората част на мача, в 53-ата минута.

Румънският старши треньор на ПАОК Разван Луческу искаше да се възползва от тази игра, да разпредели времето на своите играчи, използвайки две единайсеторки. Така Десподов, който започна като титуляр, остана на терена само през първата част. Тимът от Солун имаше думата и надмощието през първото полувреме, като „черно-белите“ играха добър комбинативен футбол и напълно разбиха пресинга на АЕК, като в много случаи отнемаха топката в критични точки на терена.

ПАОК откри резултата в 28-ата минута, като Оздоев хитро напусна топката напред, а Шваб и Десподов се справиха перфектно. Българинът центрира и австриецът отбеляза със силен удар с глава, буквално „екзекутирайки“ вратаря на АЕК (Ларнака) Аломерович.

Въпреки че това беше първа среща след лятната пауза, няколко неща направиха положително впечатление в играта на ПАОК. Едно от тях беше отличното взаимодействие по десния фланг, където преди почивката играха десният бранител Ото и Кирил Десподов.

Следващата проверка на Десподов и съотборниците му ще се проведе на 6-и юли, отново в Сволген, а съперник ще бъде шотландския Хибърниън.

Източник: БТА, PAOK FC