Парад за Деня на храбростта на жълтите павета

Денят на Храбростта и празника на Българската армия, ще бъде отбелязан с военен парад в столицата днес. 1 200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, както и самолети МиГ-29 и вертолети Ми-17 и „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили, ще участват в тържетвения строй.

Военният парад ще започне в 10.00 ч. на 6 май 2017 г. на площад „Княз Александър I“ в София. В него ще участват Знаменен взвод на Националната гвардейска част; Гвардейски представителен духов оркестър; Представителен блок от Военна академия „Г. С. Раковски“ с бойното знаме на академията; Представителен блок от Националната гвардейска част с бойното знаме на частта; Представителен блок от Националния военен университет „Васил Левски“ с бойното знаме на университета; два представителни блока от Сухопътните войски с бойните им знамена; представителен блок от Военновъздушните сили със знамето на ВВС; представителен блок на Военноморските сили със знамето на ВМС; представителен блок от бригада „Специални сили“ с бойното знаме на бригадата; представителен блок, съставен от формирования, подчинени на Съвместното командване на силите, с бойното знаме на Мобилната КИС. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. При изпълнението на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта.

След края на парада бойните самолети от авиобаза Граф Игнатиево по традиция ще преминат над Пловдив, за да поздравят пловдивчани по случай празника.

Преди парада ще бъдат осветени  бойните знамена на Българската армия пред паметника на Незнайния воин.

 

 

Подобни статии

Top