Париж под атаката на терористи! Франция затвори границите си (СНИМКИ)

Няколко терористични атаки са извършени тази вечер в Париж, съобщиха световните агенции. Взривове са избухнали около стадиона Stade de France, където се игра приятелски мач между националните отбори на Франция и Германия. По същото време е имало стрелба до ресторанта „Малката Камбоджа“. Мястото на стрелбата е недалеч от сградата, в която терористи разстреляха журналистите от Charlie Hebdo.

Междувременно в парижката концертна зала Bataclan се разигра драма със заложници. 100 души са взети за заложници. По това време е имало и стрелба в търговския център Les Halles.

Поне 45 души са загинали в резултат на терористичните актове, съобщават агенциите, позовавайки се на префектурата на парижката полиция. Според други информации, разпространени от телевизионния канал BFM TV, жертвите са 60. Има и няколко десетки ранени.

По думите на президента на Франция Франсоа Оланд в страната се въвежда извънредно положение, а границите се затварят. Кметицата на Париж призова жителите на френската столица да не излизат от домовете си. Тя се разпореди за по-голяма безопасност да бъдат спрени пет линии на метрото. В града навлизат военни части, които да подсилят полицията.

Оланд отмени посещението си в Турция, където има среща на Г20. Там Франция ще бъде представлявана от двама министри. Президентът свика спешно съвещание на министрите в Елисейския дворец.

Снимки: AP Photo

Подобни статии

Top