Парите за ремонт на покрива на залата на ДПХ не стигат

dph plovdiv1

Стъкленият покрив на залата на Дружеството на пловдивските художници е в окаяно състояние и ще са необходими много повече средства за ремонта му от очакваното. Това стана ясно, след като започна ремонта на стъкленото съоръжение. Още с отварянето на първия сектор от покривната конструкция на „Гладстон“ 32 се разбра, че отпуснатите от общината средства не са достатъчни.

Още с отварянето на първото крило се установи, че от частичните закърпвания през годините са се натрупали толкова материали и са променили структурата, че сега трябва още материали, за да се стигне до спиране на водата, обясни Снежана Фурнаджиева – председател на ДПХ.

Това е и причината ремонтните дейности да се извършват по-бавно, а и предвидената сума от 29 000 лева да не достига. За довършване на целия покрив ще се наложи да се направят нови разчети за още средства. Ръководството на ДПХ се надява, че общинската администрация ще продължи дейностите по цялостното реновиране на сградата.

Тя от 40 години не е пипана и всички депа зеят и картините се повреждат от отворените дупки от таваните и прозорците, посочи Фурнаджиева.

Но преди всичко ще трябва да се гласуват нови средства и да се направи проект, по който да започне големият ремонт. Надяваме, че това няма да се случи след нова продължителна серия от войни и новите общински съветници и администрация ще се сетят, че 2019-та наближава.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top