Пари в Ботев само до лятото!

Положението н Ботев (Пловдив) е изключително критично, а пари в касата има само до края на сезона, пише „Тема спорт“. Те са главно от продажбата на Жоао Паоло в Лудогорец и от дребни спонсорски договори, които изтичат през лятото.

Както е известно, Георги Самуилов развя бялото знаме на 21-ви февруари и върна акциите си от 60% на  Сдружение „Ботев 1912“, което дотогова притежаваше 1%. Останалите 39% от книжата са в ТЦ ИМЕ. През есента от Коматево си тръгна и другият спонсор Румен Чандъров и така реално в момента „канарчетата“ са на автопилот.

Председателят на Сдружение „Ботев 1912“ Апостол Апостолов е в чужбина, като всячески се опитва да намери нови инвеститори, но засега удрпя на камък. Преди 2 седмици се заговори за руски бизнесмен, но всичко остана само на думи. Реално в момента няма информация някой да иска акциите на клуба. Президентът Ангел Палийски е с изключен телефон, а наскоро той влезе в болница с високо кръвно.

Така вече близо месец нито един отговорен фактор в клуба не е говорил по темата за да внесе по-голяма яснота относно бъдещето, което очевидно не е никак розово. В клуба очакват с нетърпение парламентарните избори на 26-и март с надеждата държавата да попаде ръка за помощ.

Голяма част от футболистите пък са готови да си тръгнат през лятото, ако няма положително развитие. Седем основни футболисти са с изтичащи договори през лятото – Георги Георгиев, Виктор Генев, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Радослав Терзиев, за когото вече се говори, че се е разбрал с Левски, както и двама от юношите – Радослав Апостолов и Борис Тютюков.

Към днешна дата няма никаква информация някой от тях да е преподписал. Вутов и Неделев пък са преотстъпени съответно от Удинезе и Майнц 05.

В същото време ръководството на Ботев е подало заявка за стадион „Лазур“ в Бургас при евентуалрно класиране в Лига Европа. „Канарчетата“ са на четвъртфиналите за Купата срещу Пирин, а могат да отидат в Европа и чрез евентуален бараж в края на сезона.

Подобни статии

Top